Mještani Majevca i okolnih sela sa Vučijaka, ali i sa Trebave, Krnjina i Ozrena pokazali su humanost. Nakon predstave koja je bila organizovana za njihovog komšiju Nemanju Đukića koji boluje od Hočkinovog limfoma, prikupljeno je preko 12.000 maraka za njegovo liječenje. Humanitarnu predstavu pod nazivom „Milka i Neđo – vaše komšije na Vučijaku” izveli su legendarni glumci iz serije „Dobro jutro komšija” Radenka Ševo i Željko Kasap.

Na ideju za organizaciju ove predstave došla je omladina sa Vučijaka predvođena narodnim poslanikom Danijelom Jošićem sa ciljem da obogati kulturni sadržaj za mještane ovog vučijačkog sela i pomogne svom komšiji Nemanji da dobije životnu bitku.

Brojni građani, udruženja i organizacije sa područja Doboja organizuju različite humanitarne aktivnosti sa ciljem da prikupe što prije sredstva potrebna za Nemanjino liječenje. Nemanja je imao 17 godina kada je otkriveno da boluje od Hočkinovog limfoma. Četiri godine bori se sa tumorom. Tokom posljednjeg pregleda utvrđeno je da se bolest ponovo vratila. Za terapije je potrebno oko 18 hiljada evra.

Nemanji možete pomoći pozivom na humanitarni broj 17119 pri čemu donirate 1 KM.

Opširnije u prilogu:

Foto: Ustupljena fotografija. rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Di-džej spektakl “Bitenerdži Gradina” od 28. avgusta
Naredni članakCIK BIH: U Centralni birački spisak upisana 3.400.204 birača