U protekla 24 časa na području Policijske uprave Doboj evidentirana su četiri krivična djela, dva narušavanja javnog reda i mira i pet saobraćajnih nezgoda.

-Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 28.07.2024. godine oko 00.15 časova, prilikom kontrole saobraćaja, lišili su slobode lice inicijala S.V. iz Petrova, zbog počinjenih prekršaja člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i odbijanja da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola u organizmu. Protiv navedenog lica će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu u Doboju zbog počinjenih prekršaja iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske i člana 220. i 184. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 28.07.2024. godine oko 04.00 časova lišili su slobode lice inicijala D.P. iz Doboja, zbog počinjenog prekršaja iz člana 24. (Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija) Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 28.07.2024. godine, oko 23.40 časova lišili su slobode lice inicijala Đ.S. sa područja opštine Modriča, zbog upravljanja vozilom u saobraćaju pod uticajem alkohola. Izvršenim alkotestiranjem navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,73 g/kg. Licu je izdat prekršajni nalog u skladu sa članom 234a. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

-Na magistralnom putu M1-108 Teslić – Banja Luka, u mjestu Donji Ružević, opština Teslić, 28.07.2024. godine, oko 21.40 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo lice inicijala A.B. iz Maglaja, FBiH, koje je upravljalo motociklom marke “Honda” i lice inicijala Z.H., državljanin Republike Austrije, koje je upravljalo putničkim automobilom marke „Škoda”. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobilo je lice inicijala A.B. vozač motocikla marke „Honda“, dok je vozač u putničkog automobila marke „Škoda” lice inicijala Z.H. zadobilo lake tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Teslić. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji je navedeno okvalifikovao kao krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Foto: mup.vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakĆulum: SIPA radi punom parom
Naredni članakVREMENSKA PROGNOZA: I narednih dana sunčano i toplo