U Doboju je danas potpisan Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji između Saobraćajnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo i Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, koji će studentima omogućiti da stiču praktična i naučna saznanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Mladen Petrović rekao je novinarima da je današnji memorandum formalizacija i proširenje međusobne saradnje koja traje od 2013. godine, čiji je zajednički cilj unapređenje bezbjednosti saobraćaja.

“Za nas je jako bitno da smanjimo broj žrtava u Republici Srpskoj tako što ćemo zajedno razmjenjivati indikatore i rezultate, učestvovati na zajedničkim konferencijama, raditi na strategiji bezbjednosti saobraćaja”, izjavio je Petrović.

Dekan Saobraćajnog fakulteta Miroslav Kostadinović istakao je da će najveće benefite današnjeg memoranduma imati studenti koji će biti direktno uključeni u stvarne projekte i steći dragocjena praktična znanja i veštine, zahvaljujući kojima će po izlasku na tržište biti van konkurencije u odnosu na druge ustanove ovog profila.

On je najavio da će ova ustanova u narednom periodu organizovati niz raznovrsnih obrazovnih radionica i seminara s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i nesreća.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Otvoren treći po redu Naučno-istraživački kamp „Ozren”; Cilj mapiranje biodiverziteta planine (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Uhapšen zbog remećenja javnog reda i mira