I u ovoj godini stacionarni radari imaju pune ruke posla. Na putevima u nadležnosti dobojske policije namignuli su više od 25 hiljada puta i registrovali vozače koji su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja vozila. Najviše posla imali su stacionarni radari u mjestima Lužani i Bare.

Kontrolisala se brzina i mobilnim radarskim sistemima. I oni su evidentirali nekoliko hiljada prekršaja prekoračenja brzine. Ukupno je Policijska uprava Doboj za prvih šest mjeseci ove godine evidentirala 29.800 prekoračenja brzine.

Jači gas i neprilagođena brzina najčešći su uzroci saobraćajki. Na puteviima u nadležnosti PU Doboj dogodila se 401 saobraćajna nezgoda. Evidentirano je šest saobraćajnih nesreća sa sedam poginulih lica, što je za 40 odsto više smrtnih slučajeva u odnosu na isti period lani kada ih je bilo pet. Sprovodila je policija niz represivnih mjera koje se odnose na povećanje bezbjednosti u saobraćaju.

Sezona je godišnjih odmora i veća je frekvencija vozila na putevima, tako da se nastavljalju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Od 12 stacionarnih radara koliko ih ima na putevima u nadležnosti PU Doboj četiri crna stuba su u Doboju, po dva u Derventi, Modriči i Tesliću, te po jedan u Brodu i Stanarima.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Uhapšen zbog remećenja javnog reda i mira
Naredni članakVRIJEME: Sutra nakon sunčanog jutra, pljuskovi sa grmljavinom