Pet bungalova izgorjelo je jutros u požaru koji je izbio na imanju Slobodana Neškovića na Okolištima u Gornjoj Paklenici. Bungalovi koji su izgorjeli u požaru dio su kompleksa koji gradi porodica Nešković.

Šteta je prema riječima Neškovića oko 60.000 KM na bungalova koji su bili zahvaćeni požarom. Iznenađen je kaže ovim činom, jer je gradnjom ovog kompleksa planirao otvoriti restoran, prodavnicu i smještajne kapacitete za turiste sa ciljem da pokaže sve ljepote Ozrena, ali i da olakša život za oko tri stotine mještana Paklenice Gornje.

-Ne plašim se, borio sam za ovo selo i još uvijek se borim. Smatram da je ovo učinjeno iz ljubomore i pakosti. Moj brat je kao dvadesetogodišnjak dao svoj život za slobodu ovog sela, a eto mi nažalost danas ovakvo nešto doživljavamo. Ne mogu opisati kako se trenutno osjećam, zgrožen sam. Nadam se da će počinioci biti otkriveni i privedeni pravdi – rekao je Slobodan Nešković.

Slobodan Nešković

Ovaj vandalski čin oštro je osudio i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić koji je rekao da je simptomatično da se sa određenih skupova koji su se održali u Boljaniću i na Okolištima pozivalo na ovakve vandalske činove, a što je po njemu neprihvatljivo.

-Mi na teritoriji Ozrena nemamo nikakviih istraživanja, nemamo nikakvog litijuma. Oni konstantno na bazi tih laži okupljaju određene ljude koji su sa tih skupova poručivali da su ti objekti pravljeni, kako bi se u njih smjestili radnici za rad na tim sitraživanjima. Niti ima radnika, niti ima kopanja i niti ima istraživanja. Izborna je godina, pa vjerovatno na tim lažima pokušavaju da animiraju građane. Riječ je o jednoj sinhronizovanoj hajci, odnosno negativnoj kampanji koja je usmjerena protiv razvoja tuzirma na Ozrenu. Ovim vandalskim činom je poslana jedna ružna poruka ljudima koji žele da svoj novac ulažu u Ozren i unaprijeđuju njegovu turističku ponudu. A to je poruka da oni nisu sigurni, ali ja vjerujem u istražne organe da će počinioci ovog vandalskog čina u što kraćem roku biti otkriveni – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Uviđaj su izvršili službenici Policijske uprave Doboj i vještak za požare i havarije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. O svemu
navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakBukejlović primio delegaciju Visokih studija bezbjednosti i odbrane iz Srbije
Naredni članakPogledajte panel diskusiju Dodika i Nobila na Diplomatskoj akademiji u Beču o budućnosti BiH (VIDEO)