Poreska uprava Republike Srpske kreirala je zvanične profile ove institucije na društvenim mrežama sa ciljem još brže, kvalitetnije i efikasnije komunikacije sa poreskim obveznicima, ali i cjelokupnom javnosti.

Profili Poreske uprave krairani su na društvenim mrežama Fejsbuk, Insagram i Iks na kojima dominiraju simboli Republike Srpske, kao i prepoznatljivi zvanični logo Poreske uprave.

– Ovim korakom, Poreska uprava je nastavila ranije započete aktivnosti na unapređenju komunikacije sa poreskim obveznicima i građanima Srpske da bi na transparentan način, tačno i pravovremeno, bili informisani o svim aktivnostima koje provodi, kao i o novinama i rezultatima u radu naše institucije, planovima, izmjenama propisa i ostalim informacijama koje su od koristi poreskim obveznicima u Srpskoj, ali i dijaspori – saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se dodaje da je Poreska uprava, poput većine vladinih institucija, prepoznala značaj i prednosti komunikacije posredstvom društvenih mreža koje su posljednjih godina u ekspanziji i postale su nezaobilazan alat za komunikaciju, o čemu govore podaci da većina punoljetnih građana Srpske, koji i jesu ciljna grupa ove institucije, ima nalog bar na jednoj društvenoj mreži.

– Koliko su internet i društvene mreže moćan alat za komunikaciju, najbolje govori sljedeća statistika – radiju je trebalo 38 godina da bi dostigao 50 miliona korisnika, TV-u 13 godina, internetu četiri, dok je ‘Fejsbuk’ dostigao 200 miliona korisnika za manje od godinu dana – navode iz Poreske uprave.

Nalozi Poreske uprave Republike Srpske za početak će biti informativnog karaktera, dok će u kasnijoj fazi iz ove institucije početi koristiti zvanične profile i kao kanale za dvosmjernu komunikaciju sa poreskim obveznicima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNa Vlašiću vježba službi zaštite i spasavanja u zimskim uslovima (FOTO)
Naredni članakKaran u Zvorniku položio vijenac na spomen obilježje policajcu Draganu Đuriću (FOTO)