Na području u nadležnosti Policijske uprave Doboj u novembru je evidentirano manje krivičnih djela, slučajeva narušavanja javnog reda i mira, kao i saobraćajnih nezgoda nego u istom periodu lani, rečeno je danas na konferenciji za novinare predstavnika ove uprave.

U novembru je evidentirano 85 krivičnih djela ili 6,6 odsto manje nego u istom mjesecu lani, saobraćajnih nezgoda 69 ili za 5,5 odsto manje, a narušavanja javnog reda i mira 57 ili za 8,1 odsto manje.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je u novembru evidentirano 69 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, od kojih je 60 razriješeno, a najzastupljenija su bila djela protiv imovine, kojih je bilo 36.

On je dodao da je nadležnom tužilaštvu podneseno 66 izvještaja protiv 67 lica, od kojih su 13 povratnici u izvršenju krivičnih djela, kao i protiv osam maloljetnika.

Prema njegovim riječima, u novembru je ukraden jedan automobil, a kada je riječ o zloupotrebi droge, evidentirano je pet krivičnih djela i 21 prekršaj, dok ih je u posmatranom periodu lani bilo devet, odnosno 25.

Radinković je rekao da je registrovano sedam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u kojima je ostvarena protivpravna imovinska korist od 110.888 KM, te pričinjena materijalna šteta od 34.918 KM.

On je bezbjednosnu situaciju u novembru na području ove uprave ocijenio zadovoljavajućom.

Načelnik Sektora policije Jovica Žigić rekao je da se u novembru dogodilo 69 saobraćajnih nezgoda, da je jedno lice poginulo, 11 teže povrijeđeno, a 48 lica je zadobilo lakše povrede.

On je naveo da su iz saobraćaja isključena 243 vozača, od kojih 200 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

“Evidentirane su 34 saobraćajne nezgode sa materijalnom štetom, što je za 22,7 odsto manje nego u uporednom periodu”, rekao je Žigić.

On je dodao da je u novembru podneseno 25 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i uručeno 3.347 prekršajnih naloga.

“Evidentirano je 57 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 8,1 odsto manje nego u novembru prošle godine. Zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšeno su četiri lica”, rekao je Žigić.

U novembru nije evidentirano nijedno samoubistvo. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Stacionarni radari evidentirali 80.211 prekoračenja brzine
Naredni članakVRIJEME: Sutra pretežno oblačno i suvo