U sklopu kontinuirane podrške i razvoja badmintona u Bosni i Hercegovini, predsjednik Badminton Saveza BiH i predstavnici Badminton kluba Banja Luka, uključujući licencirane trenere, ponovo su posjetili Doboj. Cilj posjete bio je evaluacija napretka članova Badminton Kluba Doboj, planiranje budućih aktivnosti i dogovaranje datuma za realizaciju inovativnog projekta “Badminton za Inkluziju”.

Tokom posjete, gosti su imali priliku svjedočiti izvanrednom napretku i posvećenosti članova kluba, koji su pod vodstvom svojih trenera uspjeli ostvariti značajne rezultate. Predstavnici Saveza i kluba Banja Luka bili su impresionirani nivoom vještina, entuzijazmom i timskim duhom koji je prevladao među igračima.

“Prezadovoljni smo napretkom koji je ostvaren ovdje u Doboju. Svjedočimo kontinuiranom razvoju i uspjehu koji je rezultat upornosti, truda i odricanja svih članova kluba,” izjavio je predsjednik Badminton Saveza BiH.

Ipak, istaknuto je da put ka vrhu zahtijeva svakodnevni rad i obuku. U tom kontekstu, licencirani treneri su naglasili važnost kontinuirane edukacije, ne samo za igrače, već i za trenere i badminton sudije. Edukacija i profesionalni razvoj ključni su za podizanje standarda i kvalitete igre, što će u konačnici doprinijeti popularizaciji i rastu badmintona u cijeloj zemlji.

Projekt “Badminton za Inkluziju” posebno je istaknut kao inicijativa koja ima za cilj integrirati badminton u šire društvene i edukativne procese, promovirajući sport kao sredstvo za inkluziju, razvoj i društvenu koheziju.

Posjeta je završena optimizmom i uzajamnim ohrabrenjem. Dogovorene su naredne aktivnosti i koraci koji će se poduzeti u narednim mjesecima, s ciljem daljnjeg unapređenja i promocije badmintona, kao i realizacije projekta “Badminton za Inkluziju”. Očekuje se da će ove inicijative donijeti pozitivne promjene i otvoriti nove mogućnosti za sve ljubitelje badmintona u Bosni i Hercegovini.

Foto: dobojcaffe.com

Izvor: Dobojcaffe

Prethodni članakDOBOJ: Rudanka domaćin Crvenoj zvijezdi; Vučijak gostuje Slogi u Dugom Polju
Naredni članakU Moskvi sastanak koopredsjedavajućih Komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju BiH i Rusije