Iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske” ocijenili su da je optužnica protiv demokratski izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zasnovana na lažnim pravnim i zlonamjernim političkim argumentima, te mu izrazili punu podršku u beskompromisnoj borbi za zaštitu i očuvanje temeljnih vrijednosti Republike Srpske.

Iz Asocijacije su osudili i odbacili optužnicu pripremljenu u, kako kažu, muslimanskom Sarajevu i u mješovitoj američko-šmitovskoj kuhinji.

Asocijacija je dala punu podšku Dodiku za hrabru i beskompromisnu borbu koju vodi zajedno sa rukovodstvom Srpske u zaštiti i očuvanju temeljnih vrijednosti Republike Srpske, njenih demokratskih institucija stvorenih još prije rata u BiH, kao i poštovanju slobodno izražene izborne volje njenih građana.

– Mi koji smo zajedno sa narodom i našom vojskom odbranili Republiku Srpsku poručujemo svima koji kroz iskonstruisane optužnice i raznorazne sankcije najodgovornijim ljudima naše zemlje pokušavaju dodatno urušiti Srpsku da to nećemo ni po koju cijenu dozvoliti – navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Asocijacije Stevan Medić.

Iz ove asocijacije su poručili da će zajedno sa rukovodstvom braniti Srpsku istim žarom i snagom kao i kad je stvarana.

Oni su najavili da će povodom ove situacije u nedjelju, 20. avgusta, biti održana sjednica Koordinacionog odbora Asocijacije.

Tužilaštvo BiH podiglo je u petak, 11. avgusta, optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića zbog neizvršavanje odluka Kristijana Šmita. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakNešić: Više policajaca pod istragom zbog ubistva u Gradačcu
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 13.08.2023. godine