Suzuki će proslaviti 25. godišnjicu svog Hayabusa modela, posebnim izdanjem.

U pokušaju da obilježi ovu izuzetnu prekretnicu u svojoj istoriji, Suzuki je najavio globalno izdavanje ekskluzivnog jubilarnog modela, koji će na tržišta stići tokom ovog mjeseca.

Vrhunac ovog ograničenog izdanja je njegova upečatljiva nova kombinacija boja, koja sadrži zadivljujući spoj narandžastih i crnih nijansi. Dizajn je dodatno naglašen posebnim bojama koje krase regulator pogonskog lanca i unutrašnji kočioni disk.

Entuzijasti će takođe cijeniti originalne gravure na kućištu prigušivača i pogonskom lancu, kao i amblem 25. godišnjice i 3D “Suzuki” logo istaknut na rezervoaru za gorivo. Dodatno, motocikl će biti opremljen sa jednim sjedištem kao standardnom opremom, iako ova funkcija neće biti dostupna na japanskom tržištu.

Zadržavajući prepoznatljive stilske naznake najnovije generacije Hayabuse, uključujući far sa dva dnevna svjetla, potpuni oklop, dvostrani auspuh i sjedište u podijeljenom stilu, ovo specijalno izdanje odaje počast kultnoj liniji japanske mašine. Specifikacije i komponente ostaju u skladu sa standardnim modelom, osiguravajući izuzetno iskustvo vožnje za entuzijaste širom svijeta.

Hayabusa je stekla lojalne sljedbenike od svog predstavljanja, sa prodajom u 48 zemalja, uključujući Sjedinjene Države, Evropu, Indiju i Latinsku Ameriku.

Sa kumulativnom serijskom proizvodnjom od preko 200.000 jedinica, Hayabusa je postala oličenje Suzukijeve posvećenosti izvrsnosti i inovacijama, prenosi “AutoBlog”. Kao rezultat toga, dugo očekivani model povodom 25. godišnjice biće dostupan na različitim tržištima, iako konkretni detalji tek treba da budu otkriveni.

Foto: PrintScreen/Twitter

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakiPhone 15 stiže u omiljenoj boji
Naredni članakOvo je najgore doba dana za jelo