Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izbor srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Vulićeva je navela da su Srbi iz Republike Srpske birali Dodika i jedini mogu da ga politički kazne, a ne bilo kakav isfrustrirano politički diletant kakav je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Komentarišući Bećirovićevu izjavu francuskom ambasadoru u BiH Kristin Tudik da “Kristijan Šmit treba smijeniti Dodika” i to što je Tudikovoj “predstavio `Bijelu knjigu` o antidejtonskim aktima Srpske od 2021. do ove godine”, Vulićeva je rekla da joj nije poznat sadržaj “Bijele knjige”, ali da bi jedino ispravno bilo da se u njoj navede da je najveći remetilački faktor BiH i antidejtonski usmjeren čovjek Bećirović.

“Sadržaj dijaloga sa pojedinim diplomatama u BiH potvrđuje da u BiH ne dolaze diplomate, već najnižerazredniji službenici koji niti žele niti mogu da sagledaju potrebe tri naroda iz dva entiteta kako je Opšti okvirni sporazum za mir definisao”, rekla je Vulićeva.

Ona je naglasila da joj ne djeluje da će biti bolje stanovnicima FBiH koje predstavlja Bećirović tako što popunjava dan napadajući Republiku Srpsku i njenog predsjednika, te izjavama i saopštenjima.

“Dijalog se vodi u institucijama i između entiteta i naroda u BiH, a ne jednostrano sa stranim predstavnicima. Ružno je da se nečije djelovanje svodi na trač uz kafu i šerbe”, poručila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakCvijanović: Faktori nestabilnosti u BiH su Ustavni sud i OHR
Naredni članakBukejlović: Odluke Ustavnog suda BiH neće se primjenjivati (VIDEO)