Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 108 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 13 osoba.

Radi se o 7 muškaraca i 6 žena, od kojih je 4 srednje i 9 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, prijavljene su tri osobe iz Bijeljine, dvije iz Banjaluke, po jedna iz Gradiške, Dervente, Istočne Ilidže, Laktaša, Lopara, Modriče, Prnjavora i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja. Radi se o jednom muškarcu i dvije žene, starije životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.428 sučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 6.599 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 450.999 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 57, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 33, a u ostalim bolnicama 24. Na respiratoru je pet osoba. Tri u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i dvije u OB Doboj.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakCentralne manifestacije za Dan Republike u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, obilježavanje širom Srpske
Naredni članakŠpirić: Uspjeh stranaka na nivou BiH zavisi od posvećenosti realizaciji potpisanih ciljeva