Miloš Todorić, 17-godišnji Dobojlija iz prigradskog dobojskog naselja Rudanka i jedan od prvih polaznika Škole fudbala Rudanka Doboj Omorika PET, igrao je za futsal U19 reprezentaciju BiH u Finskoj na nedavno završenom kvalifikacinonom turniru za Euro 2022. planiranom za septembar ove godine u Španiji.

Za futsal reprezentaciju Bosne i Hercegovine praktično igra sa i protiv dvije godine starijih igrača jer, prema pravilima UEFA, za futsal U19 reprezentacije pravo nastupa imaju igrači rođeni 1. januara 2002. i mlađi, a naš Dobojlija Todorić je rođen 2004. godine. Miloš Todorić, svestrana desetka reprezentacije BiH, pružio je odlične partije u Finskoj. Bio je strijelac jedinog gola za BiH u porazu od Finske 1:3, a postigao je i jedan gol u pobjedi protiv kazahstana 5:4. Pobijedili su mladi futsaleri BiH i Poljsku koja je ipak osvojila prvo mjesto i plasirala se na Euro 2022 u Španiji, tako da je za potpuni uspjeh na ovom kvalifikacionom turniru nedostajalo i malo sreće. No, to ne mijenja činjenicu da je Miloš bio jedan od najboljih BH igrača na ovom turniru.

Miloš Todorić, strijelac jedinog pogotka za U19 futsal reprezentaciju BiH protiv Finske

Inače, Miloš Todorić jedan od mnogih, veoma talentovanih fudbalera koji su ponikli u Školi fudbala Rudanka Doboj Omorika PET. Miloš je praktično fudbalski i ljudski rastao sa ovim dobojskim sportskim kolektivom jer je bio jedan od prve četvorice dječaka koji su upisali i učili fudbal u ovoj školi po njenom osnivanju. Nekoliko godina je Todora (kako ga odmilja zovu u njegovoj matičnoj Školi fudbala) uspješno nastupao za ŠF Rudanka na mnogim turnirima u više država.

Igrao je poslije toga fudbal i za dobojski FK Željezničar, a kasnije se ipak odlučio da se profesionalno posveti futsalu i trenutno je jedan od najboljih mladih igrača Futsal ekipe iz Tuzle FC SALINES TUZLA CITY.

Foto: Miloš Todorić – privatna arhivaŠF Rudanka Omorika PETFK Željezničar Doboj

Izvor: olovka.info

Prethodni članakSrbija pobjedom nad Mađarskom počela pripreme za Katar
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 25. mart