Petak je jedan od pijačnih dana u Gradu Doboju. Voće i povrće, mliječni i suhomesnati proizvodi samo su dio bogate i raznovrsne ponude na dobojskoj „Zelenoj pijaci“.

Cijene su nešto veće nego što su bile prije samo mjesec dana, a kao i kod drugih gradova u Republici Srpskoj, na to je najviše uticao ovogodišnji slabiji rod poljoprivrednih proizvoda izazvan dugotrajnom sušom. Mnogi od prodavaca prodaju proizvode iz domaće proizvodnje.

-Sve što vidite u ponudi je moje. Ljeti prodajem svježe voće kao što su trešnje, jagode i borovnice. Od onoga što mi ostane pravim sokove. Takođe, berem i prodajem čajeve. Ove godine nisam dizala cijene npr. sok slatki je 5, a bez šećera 8 KM. Prodajom sam zadovoljna, jer treba imati u vidu da su danas male plate i penzije kod kupaca. Sve je poskupilo, ali preživjećemo mi i to – izjavila je Hermina Mišeljević.

Hermina Mišeljević

-Zadovoljna sam i kupcima i prodajom. Nekada se proda manje, a nekada više. Što se tiče nas cijene su kod nas uvijek iste, kao i svih prethodnih godina – rekla je Rada Kojić.

Rada Kojić

Niko od prodavaca voća i povrća nije želio pred našu kameru. Kako su nam rekli u razgovoru, nisu zadovoljni otkupnom cijenom, pogotovo povrća kojem se cijena mijenja iz dana u dan.

Zelena pijaca u Doboju radi svakim danom, a najveće gužve su ponedjeljkom i petkom, kada su pijačni dani.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakBogdanovićevih 11 poena u novoj pobjedi Hoksa
Naredni članakDOBOJ: Šalteri za izdavanje ličnih dokumenata ponedjeljkom i petkom radiće sat vremena duže (FOTO/VIDEO)