Predstavnici gradskih odbora SNSD-a, Demosa, SP-a, DNS-a, Ujedinjene Srpske i SDS-a odazvali su se sastanku koji je sazvao arhijerejski namjesnik dobojski Mirko Nikolić, gdje su razgovarali o pitanju srpskog jedinstva i drugim temama od značaja za grad i njegov razvoj.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima prije početka skupa da je zadovoljan što je ovaj grad jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj u kojoj se redovno održavaju ovakvi sastanci.

On je naveo da je današnji sastanak prilika da se pred novogodišnje i božićne praznike napravi analiza realizovanih aktivnosti i da se razgovara o planovima za 2022. godinu.

“Vjerujem da sastanci doprinose političkoj stabilnosti koja je neophodna u gradu Doboju i neizmjerno sam zahvalan svim političkim subjektima koji se odazivaju sastancima i daju važnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čija je i misija da okuplja srpski narod”, izjavio je Jerinić, zadovoljan što se tokom dosadašnjih razgovora pokazalo jedinstvo oko ključnih ideja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je poručio da okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve politički subjekti u neformalnom razgovoru mogu da prevaziđu određene nesuglasice i postignu određeni stepen jedinstva za kreiranje politika bitnih za grad Doboj i njegove građane.

Sastanku prisustvuju ispred SNSD-a poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Subotić i predsjednici dobojskog odbora SP-a Srđan Todorović, DNS-a Dejan Kovačević,Ujedinjene Srpske Sreto Đurković, predstavnik Demosa Miloš Radonjić i povjerenik SDS-a Zoran Trifunović.

Povjerenik dobojskog SDS-a Zoran Trifunović zahvalio je arhijerejskom namjesniku Nikoliću što u kontinuitetu organizuje ovakve skupove i najavio da će se ova stranka uvijek odazivati pozivu Srpske pravoslavne crkve u rješavanju određenih problema vjernika i Crkve.

“Uvijek se nešto riješi i dobro je da se priča”, poručio je Trifunović.

Riječ je o četvrtom sastanku koji se organizuje u skladu sa inicijativom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Sastanku se nisu odazvali predsjednici dobojskog odbora PDP-a Olivera Nedić i NDP-a Vjekoslav Petričević.

Sastanak se održava u svetosavskoj sali pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

Prvi sastanak sa predstavnicima dobojskih parlamentarnih stranaka organizovan je 15. septembra, drugi 1. novembra, a treći 22. novembra.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor: SRNA

Prethodni članakDo kada se i gdje mogu potpisati ugovori o snabdijevanju strujom?
Naredni članakDijana Milanković generalni direktor RTRS-a