Doboj je jedna od 40 lokalnih zajednica u BiH gdje se realizuje međunarodni projekat “Budi aktivan” kako bi se skrenula pažnja da se fizičkom aktivnošću može poboljšati kvalitet života, uticati na gojaznosti i razne demormitete.

Povodom ovog projekta u Doboju će danas biti organizovan Dan otvorenih vrata, gdje je učešće uzela i fitnes trener Jelena Rosuljaš koja ističe da je kod mladih sve prisutnija gojaznost, skolioza i lordoza, okidači za dalje probleme, te ukazala na lepezu besplatnih aktivnosti.

“Besplatan je boravak u prirodi, šetnja, trčanje. Besplatan je adekvatan san. Možemo se aktivirati na bilo koji način – osmijeh, druženje, topla riječ”, rekla je Rosuljaševa i dodala da se nezdrave navike ubrajaju u faktore rizika za mnoge bolesti.

Prema njenim riječima, ljudi nažalost i dalje ne pridaju značaj zdravlju uprkos preporukama zdravstvenih radnika o važnosti zdravog načina života za jačanje imuniteta, naročito u okolnostima epidemije virusa korona.

Međunarodnom projektu “Budi aktivan”, koji se danas u BiH realizuje u više od 40 lokalnih zajednica, odazvao se veliki broj fitnes centara i teretana koji će besplatne treninge realizovati na otvorenom, u fitnes centrima ili onlajn.

Rosuljaševa kaže da će u svom klubu danas organizovati besplatan trening za zainteresovane građane, uz prateće savjete o ishrani i vježbama za smanjenje stresa.

Mapa ponuđenih lokacija predstavljena je na linku: https://btcfitness.ba/beactive

Foto: Facebook Jelena Lazić Rosuljaš

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 22.09.2021. godine
Naredni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova