Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, 13.09.2021. godine, zajedno sa sudskim vještakom Kriminalističko-tehničkog centra Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, policijskim službenicima Policijske stanice Doboj 2 i doktorom mrtvozornikom, izvršili su uviđaj lica mjesta u mjestu Boljanić, područje grada Doboja, gdje je u farmi pilića prilikom eksplozije smrtno stradalo jedno lice.

Ovom prilikom je utvrđeno da je usljed neispravnosti i dotrajalosti sistema za zagrijavanje prostorije za uzgoj pilića došlo do eksplozije peći za centralno grijanje.

Istog dana oko 09,20 časova, Policijskoj stanici Doboj 2 prijavljeno je da je došlo do eksplozije u hali za uzgoj pilića vlasništvo lica inicijala Ž.R.

Tokom ove ekspolozije lice inicijala Ž.R. je smrtno stradalo na licu mjesta dok je njegova supruga, lice inicijala Đ.R. zadobilo povrede i istom je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici.

Usljed eksplozije došlo je do požara u unutrašnjosti objekta a isti su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj.

Tijelo smrtno stradalog lica inicijala Ž.R. je prevezeno u prosekturu Gradskog groblja Vrbanja u Banjaluci, gdje će po naredbi dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj biti izvršena odbukcija.

Foto: vladars.net

Izvor: Policijska uprava Doboj

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 13.09.2021. godine
Naredni članakOdbojkaši Srbije protiv Holandije u četvrtfinalu EP