U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će preovladavati sunčano i veoma toplo vrijeme sa temperaturom vazduha do 30 stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti pretežno vedro, a u pojedinim predjelima sa prolaznom sumaglicom oko reka i po kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od 10 do 15, na planinama od sedam, na jugu oko 18 stepeni, a najviša dnevna od 22 do 28, lokalno na sjeveru i jugu oko 30 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, poslije podne slab i promjenjivog smjera, na krajnjem jugu jugozapadni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Najtoplije danas je u južnim krajevima, a najsvježije na planinama. Na Bjelašnici je u 14.00 časova izmjereno devet stepeni.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Čemerno, Han Pijesak i Mrakovica 20, Gacko i Sokolac 21, Nevesinje i Šipovo 23, Foča, Bugojno, Jajce i Sarajevo 24, Mrkonjić Grad, Ribnik, Višegrad, Bihać i Livno 25, Rudo, Srbac, Zvornik, Drvar i Tuzla 26, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Gradačac 27, Prijedor, Grude, Neum, Široki Brijeg i Zenica 28, Trebinje i Bileća 29 i Mostar 30 stepeni Celzijusovih.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakCvijanović: Epidemiološka situacija i dalje složena (FOTO)
Naredni članakTegeltija: Vrh SDS-a ukazuje na probosansku orijentaciju i vodi stranku u politički sunovrat