Iz Centra za kulturu Doboj, pozivaju sve zainteresovane da u četvrtak, 2. septembra, sa početkom u 19 časova u Umjetničkoj galeriji prisustvuju svečanom otvaranju izložbe djela iz fundusa Gradske galerije u Višegradu.

O KOLONIJI:

Međunarodna likovna kolonija u Višegradu održava se 27 godina zaredom, i spada u red najznačajnijih kolonija na ovim prostorima. Kolonija je u pravom smislu međunarodna, jer učešće u radu uzimaju umjetnici iz Kine, Japana, Rusije… ali i najznačajnija imena sa prostora bivše države. Fundus djela Gradske galerije u Višegradu čini više od hiljadu radova.

Prostori na kojem stvaraju umjetnici iznimno su inspirativni jer tu je vjekovni Most Mehmed-paše Sokolovića, Andrićgrad, manastir Dobrun, kanjon Drine, sam grad Višegrad… tako da umjetnicima ne treba puno da pronađu motiv i da nam na svoj način i sa svojom poetikom predstave neki segment Višegrada.

Na ovoj izložbi predstaviće se 18 autora, sa 25 djela. Vjerujemo da je izbor djela dovoljno reprezentativan da pokaže sa kakvim umjetničkim blagom raspolaže ova galerija, i da će sugrađani istinski uživati u njima.

Foto: Centar za kulturu i obrazovanje Doboj

RTV Doboj

Prethodni članakDOBOJ: Nastavak imunizacije bez zakazivanja
Naredni članakJednostavan trik kako da očistite mobilni telefon