Dobojska policija za četiri dana lišila je slobode 16 vozača koji su vozili u stanju teškog pijanstva, a najviše prisustvo alkohola u organizmu, i to od 3,28 promila otkriveno je kod lica iz Stanara.

Od 20. do 23. avgusta ukupno je kontrolisano 1.600 učesnika u saobraćaju od kojih je 1.284 alko-testirano, a zbog prisustva alkohola u organizmu sanksionisano je 136 vozača i svi su isključeni iz saobraćaja, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kod 11 vozača je utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u organizmu, a kod pet preko dva promila.

Kod četiri vozača utvrđeno je do 0,30 promila alkohola u organizmu, kod 73 vozača do 0,80, a kod 43 vozača do 1,5 promila.

Slobode je lišeno ukupno 16 lica do otrežnjenja.

Četiri vozača su sankcionisana nakon što su odbili da se podvrgnu testiranju na droge.

Tokom četvorodnevne akcije izdat je i 91 prekršajni nalog zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa, 78 zbog nepropisnog prevoženja djece i nekorištenja auto-sjedalice, dok je osam vozača sankcionisano zbog upravanja vozilom prije sticanja prava na to, a pet zbog isteka potvrde o registraciji ili vožnje neregistrovanog vozila.

Policija je tokom akcije privela i dva pješaka, i to jednog u Brodu kod kojeg je utvrđeno 2,8 promila alkohola u organizmu, a drugog u Modriči sa 1,83 promila.

Policijska uprava Doboj apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju organizovana je u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom “Vozi oprezno putuj bezbjedno”.

Foto: banjaluka.net

Izvor: SRNA

Prethodni članakStanojević: Ovo je trenutak da se rizikuje
Naredni članakRepublički štab: Institut da podijeli 25.000 doza Sputnjika