Predsjedništvo Gradske boračke organizacije Doboj danas je zauzelo stav da se, u koordinaciji sa Boračkom organizacijom Republike Srpske, preduzmu hitne mjere kako bi se preispitala sporna odluka Suda BiH o pritvoru generalu Milomiru Savčiću, uključujući i one radikalne – blokiranje institucija i puteva.

Predsjednik Skupštine Gradske boračke organizacije Doboj Petar Tubić rekao je Srni da je danas održana vanredna sjednica Predsjedništva sa samo jednom tačkom, sa koje je osuđena neosnovana odluka Suda BiH i predložene mjere koje bi trebalo da dovedu do njenog preispitivanja.

“Ukoliko bude potrebno spremni smo i na radikalnije mjere uključujući blokiranje institucija i puteva, uz zajedničko djelovanje gradskih i opštinskih boračkih organizacija”, naveo je Tubić.

On je dodao da je određivanje pritvora Savčiću realizacija odluke bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka, što se ne smije dozvoliti.

Tubić je istakao da je nečuveno da se zbog izgovorene javne riječi određuje pritvor.

Sud BiH odredio je juče pritvor generalu Milomiru Savčića zbog, kako je navedeno, kršenja mjera zabrane, a po zahtjevu Tužilaštva BiH zbog njegovih istupanja u javnosti.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakVRIJEME: Sutra sunčano i veoma toplo, do 37 stepeni
Naredni članakVulić: Sud BiH – stratište za Srbe