Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović izjavio je Srni da je cilj njegove posjete Ruskoj Federaciji sastanak sa ruskim veteranskim udruženjem proisteklim iz odbrambeno-otadžbinskog rata i sa udruženjima koja gaje antifašističku tradiciju.

Milunović, koji od danas do 6. jula boravi u zvaničnoj posjeti Rusiji, podsjetio je u izjavi Srni da će posjetiti gradove Nižnji Novgorod i Moskvu i uručiti odlikovanja “Medalja zasluga za narod” porodicama 28 poginulih ruskih dobrovoljaca.

On je napomenuo da je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala ruske dobrovoljce koji su se tokom odbrambeno-otadžbinskog rata borili za srpski narod u redovima Vojske Republike Srpske.

Milunović je dodao da će u ime Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske uručiti 25 zahvalnica i 10 zlatnih plaketa ruskim dobrovoljcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, udruženjima i ličnostima koje su doprinijele razvoju saradnje srpskog u ruskog naroda.

Iz resornog Ministarstva najavljeno je ranije da će Milunović, pored susreta sa zvaničnicima Nižnjeg Novgoroda, 5. jula u Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi od 18.00 časova uručiti odlikovanja porodicama poginulih ruskih dobrovoljaca.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prethodni članakVlada Srpske o izmjeni uredbe o izdavanju garancija
Naredni članakVirus korona u Republici Srpskoj potvrđen kod jedne muške osobe iz Doboja