Nakon dvodnevnog boravka i takmičenja na prvenstvu Srbije u karateu u gradu Jagodini, takmičari Karate kluba ’’Vila’’ Doboj su se vratili u Doboj sa pomalo neočekivanim uspjehom. Na ovogodišnjem prvenstvu učešće su uzela 43 kluba sa 609 takmičara, pa se zbog velike masovnosti takmičenje odvijalo na 6 borilišta. Na proteklo prvenstvo Srbije u karateu iz KK ’’Vila’’ Doboj plasiralo se osam takmičara, ali je na takmičenje putovalo sedmoro takmičara kluba pošto je jedan plasirani zbog zdravstvenih razloga izostao.

Na takmičenje sa trenerom Svetislavom Kuzmićem putovali su sljedeći takmičari: Nikola Starčević, Katarina Kuzmić, Meliha Makarević, Dragan Stjepanović, Lazar Kuzmić, Mladen Tomić i Dijana Starčević.

Najuspješniji pojedinac iz ekipe KK’’Vila’’ Doboj bio je Dragan Stjepanović koji je osvajanjem prvog mjesta i zlatne medalje ponio titulu šampiona Srbije za 2021. godinu, u srednjoj kategoriji za juniore. Osim titule u pojedinačnoj konkurenciji Dragan je kao posuđeni takmičar popunio ekipu KK ’’Titel’’, te i u ekipnoj konkurenciji osvojio srebrnu medalju. Na kraju takmičenja je proglašen za najuspješnijeg juniora na ovogodišnjem prvenstvu Srbije u karateu.

Svi članovi ekipe su prošli prvi krug takmičenja, a medalje na prvenstvu Srbije su osvojili sljedeći takmičari:

  • Dragan Stjepanović, zlatnu medalju u borbama pojedinačne i srebrnu u borbama ekipne konkurencije za juniore,
  • Dijana Starčević, srebrnu medalju u borbama srednje ketegorije za juniorke,
  • Katarina Kuzmić, srebrna medalja u borbama srednje kategorije za starije pionirke,
  • Nikola Starčević, bronzana medalja u borbama lake kategorijie muških nada ,
  • Meliha Makarević, bronzana medalja u borbama teške kategorije za kadetkinje,
  • Mladen Tomić, bronzana medalja u borbama teške kategorije za juniore.    

Ovim prvenstvom privedena je kraju prva takmičarska polusezona za 2021.godinu, koja je uz velike poteškoće i prekide trenažnog procesa zbog virusa korona, ipak bila krunisana odličnim uspjesima takmičara Karate kluba ’’Vila’’, a zahvaljujući požrtvanosti svih trenera i takmičara kluba.

Foto: Karate klub ’’Vila’’ Doboj

Izvor: Karate klub ’’Vila’’ Doboj

Prethodni članakZP „Elektro Doboj”: Prekid u napajanju zbog planiranih radova
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za 06.06.2021. godine