Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da se danas pokazalo kroz diskusije na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da su Srpski klub i SNSD jedinstveni kada je riječ o zaštiti srpskih interesa.

– Ko god želi sa nama dobru saradnju poštovaće nas, kao što mi poštujemo druge narode – navela je Vulićeva.

Govoreći o tački dnevnog reda koja se odnosila na smjenu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića, Vulićeva je istakla da se ova, kako je rekla, nepravedna tačka, nije trebala uopšte naći na današnjoj sjednici.

– Citirala sam na sjednici članove Ustava i zakona koje su pokušali prekršiti ljudi koji misle da ovdje mogu da vladaju politikama i da mogu biti kreatori budućnosti, kao što su predlagači inicijative iz SDA – istakla je Vulićeva.

Ona je navela da su se danas pokušala osporiti sloboda izražavanja i prava na mišljenje, a sve u svjetlu dogovora SDA i određenih političkih struktura o smjeni Savjeta ministara.

– Čekaju odluku Suda da se SNSD-u oduzme četvrti delegat u Domu naroda, a onda na sceni imamo ovako nešto što se zove pokušaj oduzimanja prava mišljenja i prava izražavanja – navela je Vulićeva.

Ona je ukazala da svi imaju pravo na mišljenje i obavezu da poštuju sve žrtve iz bilo kojeg naroda, dodajući da se Srbi pokušavaju ubijediti da nad njima nisu počinjeni zločini.

– To nije govor demokratije, budućnosti i prosperiteta. To je govor licemjerstva, lobiranja u međunarodnim krugovima i raspakivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma s ciljem stvaranja islamske BiH – naglasila je Vulićeva i dodala da srpski narod u tome neće učestvovati.

Ona je dodala i da predstavnici srpskog naroda u zajedničkim institucijama neće dozvoliti da bilo ko, na bilo koji način karakteriše srpske ministre.

– Nešić je jedini ministar u Savjetu ministara koji je uz Borjanu Krišto dobio pohvalu kada je u pitanju evropski put BiH – podsjetila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Održana promocija knjige „Od srebrnog krina do zlatnog ljiljana” (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Timovi porodične medicine dobojskog Doma zdravlja akreditovani na maksimalnih sedam godina