Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević prisustvovao je sastanku u Lukavcu na kojem je razgovarano o izgradnju auto-puta Tuzla- Doboj kroz Federaciju BiH.

Tuzla-Lukavac-Gračanica-Doboj Istok – ovo je bio prvobitni idejni projekat brze ceste Tuzla-Doboj. Prema novim saznanjima gradiće se auto-put koji će zahvatiti i područje Republike Srpske, odnosno dijelove opštine Petrovo i grada Doboja, kako je i predviđeno prostornim planom. Ovaj projekat od velike je važnosti naglasio je zamjenik gradonačelnika Slavko Kovačević.

Izgradnjom auto-puta od Tuzle do Doboja urediće se i desna i lijeva obala rijeke Spreče, od koje je na području Srpske postojala velika opasnost od poplava na području opštine Petrovo i grada Doboja. Područje Tuzlanskog kantona i dolina rijeke Spreče prema Doboju saobraćajno je zapostavljena, a upravo je ova dionica puta od velikog značaja naglasio je istakao je Lukavca Edin Delić.

Sastanku koji je održan u Lukavcu prisustvovali su predstavnici gradova Doboj i Tuzla i opština Gračanica, Petrovo i Doboj Istok. Naredni sastanak održaće se u Doboju 10. maja kada će se znati nešto više detalja o ovom velikom infrastruklturnom projektu.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakVRIJEME: Sutra oblačno i hladno, poslije podne padavine
Naredni članakPreporuka voćarima da obave preventivne tretmane biljaka prije novog zahlađenja