Elektronski signalno-sigurnosni uređaj na pružnom prelazu “Crkvina”, između stanica Šamac i Modriča, pušten je danas u redovan rad, nakon probnih 30 dana, rečeno je Srni iz “Željeznica Republike Srpske”.

Puštanjem u redovan rad uređaja elektronskog osiguranja na prelazu “Crkvina” ponovo stupaju redovne brzine saobraćanja vozova preko pružnih prelaza od 50 kilometara na čas.

Iz ove kompanije apeluju da svi učesnici u drumskom saobraćaju poštuju saobraćajnu signalizaciju, zaustave se ispred pružnog prelaza i bezbjedno, ne ugrožavajući ličnu i opštu bezbjednost, nastave vožnju.

“Nažalost, i dalje smo svjedoci bahatosti i nepoštovanja saobraćajne signalizacije pojedinih učesnika u drumskom saobraćaju pri prelasku preko putnih prelaza, koji kršeći saobraćajne propise ugrožavaju ličnu i opštu bezbjednost”, upozoravaju iz “Željeznica Republike Srpske”.

U vezi sa navedenim, “Željeznice” su objavile video-zapis sa nadzorne kamere od 11. februara gdje se vidi direktno ugrožavanja bezbjednosti saobraćaja na prelazu “Crkvina”.

U saopštenju se navodi da je podizanje većeg nivoa bezbjednosti na pružnim prelazima cilj kontinuiranih planiranih aktivnosti “Željeznica Republike Srpske”, koji se realizuje planski i u skladu sa finansijskim mogućnostima, ali da je i dalje neophodna maksimalna odgovornost i poštovanje saobraćajnih propisa svih učesnika u saobraćaju pri prelasku preko pružnih prelaza.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakNikola Špirić izabran za predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH
Naredni članakDOBOJ: Lani u požarima pri obradi njiva poginulo četvoro, apel na oprez