Prema Nacrtu budžeta za Udruženje penzionera grada Doboja u sljedećoj godini planirana su redovna mjesečna izdvajanja u iznosu od po 10 hiljada KM. Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da će biti još pomoći za pripadnike treće dobi, naročito za one sa najnižom penzijom.

Na području Doboja ukupno ima 11.055 penzionera. Od ovog broja njih 1.800 prima najnižu u iznosu od 275 KM. U vrijeme inflacije težak je položaj svih pripadnika treće dobi, a naročito onih koji imaju najnižu penziju. To je natjeralo penzionere da sve više podnose zahtjeve za sredstva iz kase uzajamne pomoći.

Saradnja Gradske uprave i ovog dobojskog Udruženja penzionera je uvijek bila na zavidnom nivou. Iz gradske kase izdvajana su sredstva za pružamnje jednokratne novačne pomoći penzionerima, a od sljedeće godine ovo Udruženje primaće redovnu mjesečnu tranšu.

Udruženje penzionera u Doboju je jedno najaktivnijih u Srpskoj. Organizuju brojne aktivnosti. U ovoj godini organizovali su kurs voćarstva za svoje članove, šahovski turnir, izlet, kao i edukativna predavanja iz oblasti zdravstva.

Opširnije u prilogu:

Foto: rtvdoboj.rg

RTV Doboj

Prethodni članakGoganović: Pripadnici Oružanih snaga na prvom mjestu, a ne nerealni plan modernizacije
Naredni članakDogodilo se na današnji datum, 8. decembar