Pravo na banjsko–klimatsko liječenje ostvarila su 42 lica iz reda boračkih kategorija, izjavio je Srni predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Doboj Pero Tubić.

Tubić je pojasnio da je banjsko-klimatsko liječenje ostvarilo 20 ratnih vojnih invalida, 21 iz reda porodica poginulih, kao i jedna žrtva ratne torture.

On je rekao da je ovo pravo prošle godine iskoristilo 40 lica.

Tubić je istakao da boračka organizacija pomaže svoje socijalno ugrožene članove prema prioritetima, na osnovu dostavljenih prijedloga mjesnih odbora.

“Tokom ove godine sanirali smo dva stambena objekta u saradnji sa Gradskom upravom Doboj, a u planu ih je još”, izjavio je Tubić.

On je rekao da je nedavno rekonstruisana, dograđena, utopljena i opremljena kuća Branka Tešanovića iz Boljanića, na šta je, kaže, ponosan što su saborci volonterski izveli sve radove.

Prema njegovim riječima, do sada je kroz jednokratne pomoći odobreno 112 zahtjeva za pomoć u liječenju ili kupovinu lijekova, u iznosima od 200 KM do 500 KM.

On je ukazao i na već tradicionalnu pomoć saborcima pri kupovini božićnih pečenica, u čemu imaju nesebičnu pomoć Gradske uprave Doboj. 

Foto: rtvdoboj.org/Arhiva

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Srbi i Јevreji ujedinjeni zajedničkom istorijom stradanja
Naredni članakDOBOJ: Povrijeđen motociklista u naselju Bare