ДОБОЈ, 21. JУНА /СРНА/ - Полазници Музичког центра "Пианова" из Добоја вечерас су поводом Свјетског дана музике одржали концерт класичне музике у Парку народних хероја.

Polaznici Muzičkog centra “Pianova” iz Doboja večeras su povodom Svjetskog dana muzike održali koncert klasične muzike u Parku narodnih heroja.

Mališani su se predstavili na klaviru i gitari kompozicijama prilagođenim njihovom uzrastu, a kao gosti su nastupili polaznici Srednje muzičke škole “Konstantin Babić” iz Prnjavora, te dobojskog vrtića “Mala industrija”.

Predstavnik “Pianove” Slaviša Đurić rekao je Srni da ova škola muzičku edukaciju na instrumentima violina, klavir i gitara počinje već od vrtićkih grupa, organizujući i muzičke radionice i škole radi ranog razvoja ritma i muzikalnosti djece.

“Usavršavamo talente i organizovanjem ljetne škole muzike, što je prilika da djeca rade sa izvrsnim muzičkim pedagozima iz regije”, naveo je Đurić.

On je ukazao na neophodnost kontinuiteta u muzičkom radu koji ne smije da se završi završetkom školske godine ili takmičarskog ciklusa.

“To prosto mora da traje”, istakao je Đurić i najavio da će ovogodišnja, druga po redu LJetna škola muzike trajati od 26. jula do 16. avgusta i da je rok za prijavu 28. jun.

On je rekao da se najboljim učesnicima ljetne škole stipendira učešće na drugim festivalima, kao i odlazak na takmičenja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakKaran: Srpska je državotvorni entitet, ima svoj suverenitet i potpisnik je svih 11 aneksa Dejtonskog sporazuma
Naredni članakNeuravnotežen i nekonstruktivan pristup PIK-a situaciji u BiH