Vijesti

Doboj: Obilježen Dan porodice

Dom zdravlja u Doboju zajedno sa službom  Centra za mentalno zdravlje ove zdravstvene ustanove obilježio je Međunarodni dan porodice.

Međunarodni dan porodice u Doboju obilježen je u gradskom Luna parku, u čijem sadržaju su uživali mališani iz Dječijeg obdaništa „Majke Jugović“ i „Kutka za djecu“.  Druženje je organizovano sa ciljem da se ukaže na značaj funkcionalne porodice koja je, kako su poručili iz dobojskog Centra za mentalno zdravlje, osnova za socijalizaciju djece i mladih.

-Cilj nam je da u stvari istaknemo koliko je okupljenost porodice važna , te koliko je zadrava porodica u stvari glavni osnov zdravog društva. Dom zdravlja i Centar za mentalno zdravlje godinama obilježavaju ovaj Dan, obično to radimo sa našim korisnicima i sa zdravom populacijom jer nam je cilj u stvari -prevencija, tako da smo, pored današnje manifestacije, juče u našem Centru okupili porodice naših korisnika kako bismo istakli značaj porodice u tretmanu korisnika, istakla je psiholog Mladenka Milanović iz dobojskog Centra za mentalno zdravlje.

Ona je istkla da je za  funkcionalnu porodicu bitna ezgistencija ali prije svega povezanost i svakodnevna okupljenost porodice.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana porodice, koji su podržali Gradska uprava i lokalni privrednici, predstavljena je izložna crteža dobojskih mališana.

 RTV Doboj

 

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close