Vijesti

ZTC Banja Vrućica kupila hotel Bistrica

ZTC Banja Vrućica potpisala je ugovor o kupovini hotela Bistrica na Јahorini sa pripadajućim zemljištem sa BAT Hotel d.o.o Pale. Konačna primopredaja nekretnine i pratećih nepokretnosti planirana je do 15. novembra 2020. godine, saopšteno je iz ZTC Banja Vrućica.

Dugoročni cilj ove akvizicije je proširenje asortimana turističkih usluga koje ZTC Banja Vrućica nudi u svom portfoliu.

Na ovaj način ZTC Banja Vrućica će kako kažu, nakon stotinu godinu postojanja izaći sa svojom ponudom izvan lokaliteta opštine Teslić i dodatno se pozicionirati kao jedan od vodećih turističkih brendova ne samo u Republici Srpskoj i BiH, nego i u regionu.

Kratkoročno, ovom kupovinom će se održati radna mjesta trenutno zaposlenih radnika u ZTC Banja Vrućica, pošto se u zimskim mjesecima zbog epidemije korona virusa i značajnog otkazivanja stranih gostiju, očekuje značajan pad popunjenosti kapaciteta u odnosu na prošle godine.

– U kontekstu naših razvojnih planova – ističe Dragan Bogdanić, generalni direktor ZTC Banja Vrućica.

Kaže da ova akvizicija povećava konkurentnost i prisustvo na tržištu.

– Ona predstavlja idealan spoj uvođenja novih turističkih proizvoda u prodajni portfolio ZTC Banja Vrućica u vidu zimskog, skijaškog turizma i to u periodu kada matično privredno društvo ima najmanju popunjenost kapaciteta i mogućnost prenošenja našeg know-how u oblasti zdravstvenog, velnes i kongresnog turizma na novu destinaciju. Plan je da hotel radi ovu zimsku sezonu u postojećim uslovima uz preduzimanje manjih zahvata na uređenju objekta do njenog početka. Nakon završetka zimske sezone izvršiće se detaljnija analiza i donijeti odluka o stepenu sveobuhvatnijih ulaganja na renoviranju hotela – navodi Bogdanić. 

ZTC Banja Vrućica je jedno od vodećih privrednih društava iz oblasti turizma, a naročito u oblasti zdravstvenog turizma.

Prošle godine je ostvarila 240.000 noćenja, a trenutno zapošljava 380 radnika.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close