Vijesti

Zdravstvenim ustanovama isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina

Zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj do sada je isporučeno više od 31.000 prve doze vakcina protiv virusa korona i oko 10.000 druge doze, izjavio je Srni direktor republičkog Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković.

Zeljković je rekao da je u Institutu i regionalnim centrima u toku vakcinacija i revakcinacija zdravstvenih radnika zaposlenih u privatnim zdravstvenim ustanovama, kao i roditelja djece sa poteškoćama u razvoju.

– Prema planu vakcinacije, nakon što se završi vakcinacija građana starijih od 65 godina, počeće vakcinacija osoba sa hroničnim oboljenjima – dodao je Zeljković.

On je podsjetio da je u Srpskoj zvanično vakcinacija počela 12. februara, te da su prema planu prvo vakcinisani zdravstveni radnici u kovid odjeljenjima u bolnicama Republike Srpske.

– Trenutno je u domovima zdravlja u Republici Srpskoj u toku vakcinacija osoba starijih od 65 godina. Većina domova zdravlja u Srpskoj preuzela je vakcine i provode imunizaciju prema svojim planovima – kaže Zeljković.

Detaljan plan vakcinacije građani mogu pogledati na internet stranici https://javnozdravstvors.org/index.php?view=clanak&id=1576&lang=SR-CIR

Foto: FB/Ministarstvo zdravlja Srpske

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close