Vijesti

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 101 vozač

Booking.com

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od  25.10. do 31.10.2016. godine, otkriveno je ukupno 980  prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1408 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 885 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja su isključena 132   vozača i 39 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 101  vozač. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 26 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod jednog vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 25 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok je 7 vozača odbilo da se podvrgne alkotestiranju. Kod  68 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.
U navedenom periodu sankcionisano je 335 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 261 vozač prekoračio je  dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima,  dok su 74 vozača prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (130) i van naselja (42) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 116 učesnika u saobraćaju.
Od ukupno kontrolisanih 11 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisan je  jedan vozač motocikla i  9 biciklista.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva CJB Doboj,  u periodu od 25. do 30.10. 2016. godine sprovedena je regionalna akcija  pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerena na kontrolu brzine kretanja vozila i kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close