Servisne informacije

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisana 104 učesnika u saobraćaju

CJB Doboj –     Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisana 104 učesnika u saobraćaju


    
Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od  07. do 14.11.2016. godine, otkriveno je ukupno 808  prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1352 kontrolisana učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdato je ukupno 747 prekršajnih naloga. Iz saobraćaja je isključeno 78   vozača i 28 vozila.
    Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 58 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 21 vozač je  lišen slobode. Od toga, kod 3 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 18 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok su 4 vozača odbila da se podvrgne alkotestiranju. Kod  33 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg. 


    U navedenom periodu sankcionisana su 303 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 196 vozača prekoračila su  dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima,  dok je 107 vozača prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (108) i van naselja (59) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.
    Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisana su 104 učesnika u saobraćaju. 
    Od ukupno kontrolisanih 7 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisan je  1 vozač motocikla, 1 vozač mopeda i  16 biciklista.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close