Sport

Završen 5. „Rudanka Kup“ – Revija fudbalske mladosti (FOTO)

DOBOJ, 25.06.2019. (RTVD) – Peti „Rudanka kup“ okupio je minulog vikenda rekordnih 115 ekipa iz zemalja bivše Jugoslavije i Austrije. Otvarajući turnir, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je izrazio ogromnu zahvalnost kako organizatorima iz ŠF Rudanka, tako i gostima iz zemalja ovog dijela Evrope. Ponosni su i u FK Rudanka. Čelnici kluba tvrde da za budućnost najpopularnijeg sporta ne treba brinuti, ali kažu da svega ovoga ne bi bilo da nije nesebične pomoći lokalne zajednice, bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika.

Škola fudbala Rudanka godišnje učestvuje na preko 50 turnira u zemlji i inostranstvu, pa ne čudi što su se sportski prijatelji iz više zemalja rado odazvali pozivu za učešće na „Rudanka kupu“. Posebno se raduju što je po prvi put nastupila i jedna ekipa iz Austrije.

U kategoriji dječaka rođenih 2009. godine u završnici nije bilo ekipa iz BIH. Prvo mjesto zauzela je subotička „Arena“, drugo „Sofex“ iz Futoga, treće Pavlovci iz Slavonske Požege a četvrto Podvinci iz Ptuja. Vladan Vukov iz Arene Subotica bio je najbolji igrač, a Jovan Petković iz Sofexa najbolji golman. NK Rudar Trbovlje trijumfovao je u kategoriji 2006. godišta, ispred Omege Gračanica, banjalučke Mladosti i NK Novi Šeher. Ivano Čančar iz pobjedničkog tima je proglašen za najboljeg igrača, a Eldar Imširović iz gračaničke Omege za najboljeg golmana. Kod dječaka rođenih 2007. godine prvo mjesto pripalo je tuzlanskoj ekipi ŠMT BiH, drugo banjalučkom OFK Spartaku, treće Slogi iz Jakeša, a četvrto Borcu iz Jelaha.  Tuzlak Mahir Bešić je dobio priznanje za najboljeg igrača, a Danilo Balešević za najboljeg čuvara mreže. Rijeka-Vitez je bila najbolja u kategoriji igrača rođenih 2010. godine. U finalu je savladala domaćina, dok su treće odnosno četvrto mjesto zauzele ekipe Sportinga iz Teslića i Sportino-ma iz Maglaja. Golman pobjedničke ekipe Petar Tadić je proglašen za najboljeg čuvara mreže, a laskavo priznanje namijenjeno najboljem igraču pripalo je Aleksandru Kovačeviću iz ŠF Rudanka. Tuzlanski Proleter bio je najbolji u konkurenciji igrača rođenih 2008. godine. Proleter je u poretku iza sebe ostavio Tempo iz Zenice, tešanjski TOŠK i ekipu Famosa iz Istočne Ilidže. Kenan Vrabac iz pobjedničkog tima je proglašen za najboljeg igrača, a Eldin Džidić iz Tempa za najboljeg golmana. U najmlađoj kategoriji 2011. godišta trijumfovala je Ilićka 01 iz Brčkog, ispred Napretka iz Zavidovića, teslićkog Proletera i ŠF Crvena zvezda Ačko iz Doboja. Najbolji igrač bio je Ognjen Ilić iz Ilićke 01, a golman Elvedin Begović iz ekipe Napretka iz Zavidovića.

Smotra učesnika turnira
Smotra učesnika turnira
Nebojša Kuzmić, glavni trener u ŠF „Rudanka“ – pozdravni govor
Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja – svečano otvaranje turnira
Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja – svečano otvaranje turnira
Zahvalnica gradonačelniku Doboja
Detalj sa dodjele nagrada
Detalj sa dodjele nagrada

Novinar: Goran Stojanović

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close