Vijesti

Žalba odlaže postavljanje milionske opreme na autoputu Banjaluka – Gradiška?

BANJALUKA – Nakon što su izabrali firme koje će za 16,6 miliona KM na autoput Banjaluka – Gradiška postaviti kamere, SOS telefone, svjetlosne znakove, detektore, „Autoputevi RS“ su raspisali i tender za izbor firme koja će vršiti nadzor nad ovim radovima, ali će sa tim izborom, ipak, morati da pričekaju, jer je zbog žalbe odgođen postupak javne nabavke.

Tender za nabavku usluga stručnog nadzora nad ugradnjom opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na autoputu Banjaluka – Gradiška, vrijedan 150.000 KM bez PDV-a,  bio je otvoren do 27. avgusta, a zatim je rok produžen do 27. septembra.

Odluku o odgađanju postupka „Autoputevi RS“ su donijeli 29. avgusta.

„’Autoputevi’ su 29. avgusta zaprimili žalbu na tendersku dokumentaciju u postupku javne nabavke usluga stručnog nadzora nad ugradnjom opreme na uspostavljanju sistema za kontrolu i upravljanje saobraćajem na dionici autoputa Gradiška – Banjaluka. Shodno Zakonu o javnim nabavkama, „Autoputevi“ su donijeli odluku o odgađanju postupka i to do donošenja konačne odluke po žalbi“, navedeno je u odluci „Autoputeva“.

Prije nego što su raspisali tender za nadzor nad ugradnjom savremene opreme na autoputu Banjaluka – Gradiška, „Autoputevi RS“ su izabrali konzorcijum koji će ugraditi tu opremu, a koji čine banjalučki „Planetsoft“, te „Telegroup“ iz Beograda i Banjaluke.

Predviđeno je da autoput Banjaluka – Gradiška, za 16,6 miliona KM, u roku od dvije godine bude pokriven sa 78 kamera, 42 SOS telefona, stotinu svjetlosnih znakova, detektora, senzora, o čemu je CAPITAL već pisao u tekstu “Veliki brat“ na autoputu Banjaluka – Gradiška od 16,6 miliona KM”.

CAPITAL: M. Čigoja

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close