Vijesti

Zabilježena 42 prekršaja u posljednja 24 časa

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 48 građana u protekla 24 časa u Republici Srpskoj – navedeno je u saopštenju MUP-a Republike Srpske. 

Podsjećamo, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP Srpske izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Istovremeno, u protekla 24 časa evidentirana su dva krivična djela protiv zdravlja ljudi:

– Oko 20.45 časova, policijski službenici Policijske stanice Centar su u Ulici A. Knežević zbog osnova sumnje da se krše mjere Štaba za vanredne situacije, izvršili su kontrolu putničkog vozila marke„Šervolet“ u kojem su se nalazili M. B. iz Teslića i T. R.iz Ugljevika, kojom prilikom su utvrdili da ne poštuju naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te da ne borave na adresama koje su navedene u Rješenju o izolaciji, izdato na graničnom prelazu Izačić od strane Federalne uprave za inspekcijske poslove, nakon čega su lišeni slobode. Obavješten tužilac OЈT B.Luka, koji se izjasnio da se radi o KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

– Policijski službenici Policijske uprave Trebinje, postupajući po operativnim saznanjima da je H.S. iz Trebinja, prekršio mjeru samoizolacije, odnosno da je isti kretao po gradu Trebinju i boravio u prostorijama “Unicredit Banke” u Trebinju, pristupili su provjerama, gdje je utvrđeno da je isti boravio u prostorijama gore navedene banke i kretao se po gradu. Takođe je utvrđeno da je isti prelazio državnu granicu između BiH i Hrvatske dana 17. i 18.03.2020. godine, iako mu je dana 16.03.2020. godine izdato Rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove, kojim se isti stavlja pod zdrastveni nadzor i kojim mu se zabranjuje kretanje, odnosno napuštanje mjesta boravka u trajanju od 14 dana, sa početkom od 16.03.2020. godine. Obaviješten tužilac OЈT Trebinje. Policijski službenici su priveli ovo lice u službene prostorije PU Trebinje gdje je saslušan u svojstvu osumnjičenog za KD Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona “SARS-CoV-2” i “COVID-1” bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close