Vijesti

Za 7 dana 772 uočena prekršaja ZOOBS-a

CJB Doboj – Trećina sankcionisanih vozača prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja vozila

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od  26.09. do 03.10.2016. godine, otkrivena su ukupno 772  prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 980 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdata su ukupno 654 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključen 61  vozač i 29 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisana su 53 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg, 17 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod dva vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg, kod 15 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok su tri vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Kod ostala 33 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisano je 298 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 183 vozača prekoračilo je  dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima,  dok je 115 vozača prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (96) i van naselja (57) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisan je 131 učesnik u saobraćaju.

Od ukupno kontrolisanih 10 vozača mopeda, motocikla i bicikla sankcionisana su 3 vozača mopeda i 4 biciklista.

Zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava, nekorišćenja propisane opreme  i drugih prekršaja  iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH  sankcionisano je 10 vozača traktora i radnih mašina.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close