WhatsApp, široko korišćena platforma za instant poruke, uskoro će predstaviti novi oblik glasovnog ćaskanja namijenjen velikim grupama. Ova funkcija, koja je već bila uočena u beta verziji, sada dobija zvaničnu potvrdu od strane kompanije.

Dok je glasovno pozivanje na WhatsAppu već dostupno za grupe sa do 32 člana, nova funkcija glasovnog ćaskanja uvodi bitne promene. Učesnici grupe neće automatski biti pozvani prilikom pokretanja glasovnog ćaskanja. Umjesto toga, dobiće obavještenje i moći će da se pridruže klikom na oblačić unutar četa.

Kontrole za glasovno ćaskanje biće dostupne na vrhu chata, ne ometajući sposobnost učesnika da šalju tekstualne poruke. Kao i druge lične poruke na WhatsAppu, glasovna ćaskanja su zaštićena end-to-end enkripcijom i mogu ih koristiti do 32 učesnika.

Ova funkcija će se postepeno uvoditi na iOS i Android uređajima u narednim nedjeljama, počevši od većih grupa sa 33 do 128 članova, prema informacijama sa WhatsApp-ove stranice o ovoj funkciji.

Pretpostavlja se da grupe sa manje od 33 člana nisu prioritet jer mogu koristiti postojeću funkciju grupnih glasovnih poziva, prenosi Telegraf.

Foto: Pixabay

Izvor: Nezavisne

Prethodni članakBMW okončao proizvodnju benzinskih i dizelskih motora u Njemačkoj
Naredni članakKako da ne “palite” auto pomoću kablova