Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je Rami Isaku da jednom nauči da njegova pozicija ministra unutrašnjih poslova FBiH podrazumijeva i da počne da radi i da se bavi svojim entitetom, a za početak mu preporučujem da obiđe mudžahedinska naselja koja su preplavila Federaciju.

– Ima Ramo posla u tom, kako ga nazivaju, “većem entitetu” i kada je riječ o raznim oblicima kriminala, a uz tu časnu i zahtjevnu poziciju ministra unutrašnjih poslova nikako ne ide da glumi baba Vangu i proročicu – naglasila je Vulićeva.

Ona je rekla da Republika Srpska ima svoje rukovodstvo, institucije i svoje birače koji redovno izlaze na izbore i biraju svoje predstavnike.

– Ramo baci kašike i hodžine zapise, već se prihvati posla na koji te je i tvoj sin izabrao i ne brukaj se više, a ni sina. Prestani se baviti Republikom Srpskom i našim predsjednikom. Znamo da vam je Milorad Dodik bolna tačka, i biće još godinama, jer će i tada biti na političkoj sceni i na najvišim funkcijama jer ga narod u Srpskoj voli i jer mu vjeruje, na veliku žalost sarajevske kotline, ali vam tu ne možemo pomoći – istakla je Vulićeva.

Reagujići na izjavu Isaka da će za sedam godina Dodik imati 71 godinu i da će ih možda, kako je rekao, dočekati u zatvoru, Vulićeva je rekla da bi prije Isak trebao da razmisli gdje će on biti za sedam godina, jer je vrlo upitna njegova budućnost s obzirom na sve što je “pošteno” stekao.

– Ne znam uopšte ko je Ramo da broji godine i krvna zrnca predsjedniku Republike Srpske. Podsjetiću ga samo da Donald Tramp ima 77 godina i biće ponovo predsjednik SAD, Vladimir Putin ima 71 godinu i predsjednik je Ruske Federacije, a Milorad Dodik kad bude imao 71 godinu biće sigurno predsjednik slobodne, nezavisne, samostalne Republike Srpske – naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je “Ramina unitarna BiH nemoguća, sadašnja BiH prolazna, dejtonska BiH moguća, a jedino je Republika Srpska vječna – sve drugo je relativno”.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Radinković: Intenzivna potraga za nestalom Tanjom Varajić
Naredni članakVišković sa Nesl o izgradnji obilaznice kod Doboja na Koridoru 5C