Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je da je za dobru terapiju zreo upravo Denis Zvidić, vječiti SDA putnik i zagovarač realizacije “Islamske deklaracije”, koju im je ostavio u amanet njihov babo Alija Izetbegović.

– Dosadašnja terapija za Zvizdićevu dijagnozu zvanu “želim da budem vlast i želim da budem lider” očito ne djeluje i ne pomaže, jer je trajno neprilagođena ovome politički neostvarenom liku koji ima taj rušilački stav destrukcije. Njegova dijagnoza, za koju očito ne postoji terapije, najviše dolazi do izražaja kada vidi Milorada Dodika i tada mu jedino preostaje da u sebi kao mantru ponavlja riječi – “kad porastem biću Milorad Dodik” – istakla je Vulićeva.

Komentarišući izjavu Zvizdića da partneri na nivou BiH neće dočekati kraj mandata ako Milorad Dodik nastavi da, kako je rekao, uzima pogrešnu terapiju koju mu daje Kremlj, Vulićeva je rekla za Srnu da je odavno jasno da Zvizdić, nikad prvi i nikad lider ni u bivšoj ni u sadašnjoj stranci, nije iskreno prihvatio parlamentarnu većinu na nivou BiH, niti dejtonsku BiH, jer je njegov san kao i većine bošnjačkih političara unitarna BiH.

Ona je rekla da “Zvizdić i takvi poput Zvizdića nisu dorasli ni da dišu isti vazduh sa liderom kakav je Milorad Dodik, a ponajmanje da daju sebi za pravo da ga komentarišu”.

– Milorad Dodik je ozbiljan i odgovoran političar, lider i vođa, čovjek koji uživa poštovanje i uvažavanje među svojim narodom već decenijama, što Zvizdić i razni Zvizdići, tokom svoje siromašne i krajnje neuspješne karijere, nikada neće imati ni u mahali u kojoj žive.

Sva njegova politika, kao i većine bošnjačkih političkih predstavnika zasnovana je na mržnji svega što je srpsko. Oni su zadojeni “Islamskom rezolucijom” i to je njihova jedina politika, koja je, na njihovu veliku žalost, uprkos predanim angažovanjem Majkla Marfija i Kristijana Šmita, osuđena na propast – konstatovala je Vulićeva, dodavši da i sam Zvizdić i te kako zna da nema BiH bez dejtonske BiH.

Ona je naglasila da je Zvizdić svjestan i da nema čime da privuče pažnju, pa je onda shvatio da ima prođu u sarajevskim medijima i među svojim malobrojnim biračima jedino ako spominje Rusiju i ime Milorada Dodika.

– Uprkos svim lažnim optužbama i spinovima bošnjačkih političara, a koje su mile i zvučne za uši njihovih mentora, zapadnih ambasadora, predsjednik Republike Srpske ostaje jedino ime na ovim prostorima i političar koji se zalaže za primjenu svakog slova Dejtonskog mirovnog sporazuma, poštovanje dva ravnopravna entiteta i tri konstitutivna naroda, a posebno za mir – navodi Vulićeva.

Za razliku od njega, rekla je Vulićeva, razni Zvizdići, Helezi i Konakovići iz sarajevske kasabe u svojoj neslavnoj, a može se reći i kratkoj političkoj karijeri ostaće upamćeni samo po zveckanju oružjem, prijetnjama srpskom narodu raznim “olujama”, vezanju konja gdje ima age Marfi i Šmit kažu, ali i kao najveći rušitelji dejtonske BiH koji ni 29 godina od okončanja građanskog rata nisu htjeli da se omogući normalan život svih naroda u BiH.

– I sve to samo zato što ne smiju da pristanu na dogovor domaćih političara, već su primorani da pokunjeno prihvate strani intervencionizam zbog afera čiji su, neki od njih direktni akteri, kako to pišu mnogobrojni mediji – zaključila je Vulićeva.

Foto: rtrs.tv/Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Zbrinuta četiri djeteta povrijeđena u prevrtanju ringišpila u Parku narodnih heroja
Naredni članakDOBOJ: Kazneno-popravni zavod Doboj dobio novo vozilo (FOTO/VIDEO)