Šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je danas da među partnerima u vlasti na nivou BiH ne postoji kriza, kao i da predstavnici stranaka “trojke” moraju više međusobno da razgovaraju.

Vulićeva je naglasila da predstavnici SNSD-a i Srpskog kluba u Predstavničkom domu ne pristaju na ucjene kolega iz Federacije BiH /FBiH/, navodeći namjeru poslanika iz FBiH da ne podrže sporazum o finansiranju medicinskog kompleksa u Banjaluci, naročito jer se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ne liječe samo Srbi.

“Ne vidim razlog da na taj način ucjenjuju, da ugrožavamo zdravlje ljudi i mogućnost da oni imaju bolje liječenje samo zato što se `igramo politike`”, rekla je Vulićeva novinarima u Sarajevu.

Ona je pojasnila da su poslanici Denis Zvizdić i Predrag Kojović bili protiv objedinjene rasprave o svim tačkama koje su trebale da budu na dnevnom redu današnje hitne sjednice Predstavničkog doma, koja je odgođena.

Vulićeva je navela da je Kojović rekao kako oni ne mogu glasati za treću tačku, jer je osoba pod sankcijama, odnosno ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na čelu institucije koja treba da provede taj sporazum.

“Kada sam ga informisala da je osoba zadužena za taj projekat Milenko Dulić iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i da su potpisnici sporazuma pristali da Dulić bude osoba koja će realizovati taj projekat, onda je on rekao da je pravi razlog zašto nisu za objedinjavanje činjenica da Zakon o radu u institucijama BiH nije dobio podršku delegata u Domu naroda”, pojasnila je Vulićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će ove tačke uskoro biti na dnevnom redu naredne sjednice Predstavničkog doma do koje će, vjeruje, postići dogovor.

Prema njenim riječima, Zakon o radu u institucijama BiH koji nije dobio podršku u Domu naroda je nešto što se ne može ispraviti, ali je propadanje milionskog projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci nešto što se ne može ispraviti.

Govoreći o sukobu u Pojasu Gaze, Vulićeva je rekla da je prestanak sukoba jedino što svako razuman u ovom trenutku može poželjeti.

Foto: Ustupljena fotografija

Izvor: SRNA

Prethodni članakSalkić i Hurtić za tzv. bosanski jezik – predstavili nacrt zakona
Naredni članakVRIJEME: Sutra sunčano i toplo, temperatura vazduha do 29 stepeni