Vijesti

Vulić: Političko jedinstvo – u pravcu razvoja grada

Grad Doboj ima sve preduslove da bude veliko gradilište, zahvaljujući svojoj političkoj stabilnosti i dobroj saradnji sa institucijama Republike Srpske, rekla je predsjednik Skupštine grada Doboja Sanja Vulić.

Vulićeva je, povodom 28. juna – Dana grada Doboja, rekla Srni da u lokalnoj skupštini postoji gotovo apsolutno jedinstvo svih političkih subjekata, a da čak i kod opozicije postoji saglasnost u pravcu razvoja i napretka grada, što je izuzetno potrebno, s obzirom da je ova lokalna zajednica propustila mnogo tokom petnaestogodišnjeg nadmudrivanja sa republičkom vlašću. 

Ona je od bitnijih zajedničkih investicija sa Vladom Srpske izdvojila projekat nove regionalne bolnice, čija izgradnja treba uskoro da počne, uređenje korita rijeke Bosne, izgradnju novog administrativnog centra koji će objediniti gradske i republičke institucije, te rekonstrukciju fiskulturne sale. 

“Posebno smo ponosni na inicijativu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o dodjeli 100 stanova za mlade bračne parove radi pronatalitetne politike i zadržavanja mladih u gradu, koju su prihvatili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i predsjednik Povjereništva dobojskog SNSD-a Obren Petrović”, izjavila je Vulićeva. 

Kao povoljan aspekt za nove investicije Vulićeva je navela da će, zahvaljujući gradnji mreže auto-puteva, Doboj uskoro postati i čvor drumskog, kao što je do sada bio željezničkog saobraćaja. 

“Svemu tome doprinosi i kontinuitet u radu sadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, a nekadašnjeg predsjednika Vlade, koja vrlo dobro zna šta su potrebe građana Srpske, pa tako i Doboja i kojoj će, povodom 28. juna – Dana grada, za izuzetno zalaganje i pomoć ovoj lokalnoj zajednici biti dodijeljena Plaketa grada Doboja u ovoj godini”, navela je Vulićeva. 

Vulićeva je istakla da će akademija povodom Dana grada biti održana sutra i da se očekuje dolazak predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović. 

Svečana akademija povodom Dana grada Doboj biće održana sa početkom u 14.00 časova u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje, najavljeno je iz ovog Centra. 

Na Svečanoj akademiji biće uručena najviša gradska priznanja i izveden prigodan kulturno-umjetnički program. 

Organizator akademije je Gradska uprava.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close