ŠeF Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da su autori najnovije objave na nalogu Ambasade SAD na platformi Iks o navodnim zajedničkim interesima Amerike i, kako je navedeno, građana u BiH pomiješali zemlje, jer u BiH nema građana, već tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Vulićeva je upitala o kojim interesima i kojim građanima Majkl Marfi piše?

– Odlazeći ambasador forsira narativ o građanima BiH, umjesto o konstitutivnim narodima i dva ravnopravna entiteta i to više nije ni skrivena agenda unitarne, centralističke, imaginarne BiH. Nema tu nikakvog interesa, pogotovo zajedničkog, osim Marfijevog privatnog i destruktivnog – istakla je Vulićeva za Srnu.

Naglasila je da Majkl Marfi nije Amerika i njegov jedini interes u BiH je da dođe do raspakivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

– Ambasada SAD, predvođena Marfijem, zastupa interese samo bošnjačkog naroda, a to je stvaranje islamske BiH. Da su iole iskrene namjere kauboja Marfija i njegovih službenika, svi narodi u BiH bi imali ista prava i sve žrtve bi bile jednako tretirane, a ne samo bošnjačke – istakla je Vulićeva.

Ona je konstatovala da su Srbi i Hrvati ugrožen narod u BiH, zahvaljujući jednostranoj i isključivo politici naklonjenoj bošnjačkom narodu, a koju provode zapadne ambasade, predvođene američkom i Majklom Marfijem.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDodik: Delegate iz Srpske bira Narodna skupština, ne žrijeb (VIDEO)
Naredni članakVRIJEME: Sutra nestabilno uz kišu i pljuskove sa grmljavinom