Servisne informacije

Vrijeme: Sutra oblačno i hladno sa snijegom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje oblačno i hladno vrijeme sa snijegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu vazduha do pet stepeni Celzijusovih.

Jutro će biti oblačno sa snijegom, koji će nastaviti da pada i tokom dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Snijega će biti više na zapadu i sjeverozapadu, te dijelom u centralnom planinskom pojasu gdje će padati uveče i u noći na srijedu, dok će u planinama biti i smetova.

Visina snijega će se tokom dana povećavati, srazmjerno u svim predjelima, za 10 do 15 centimetara.

Duvaće vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus dva do pet, na planinama od minus šest stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus 14, Kalinovik minus pet, Han Pijesak, Sokolac i Mrakovica minus četiri, Gacko minus tri, Nevesinje, Mrkonjić Grad, Jajce i Livno minus jedan, Šipovo i Srebrenica nula, Rudo, Doboj, Foča, Bugojno, Drvar, Sarajevo i Tuzla jedan, Ribnik, Bihać i Zenica dva, Bijeljina, Višegrad i Zvornik tri, Novi Grad, Srbac i Banjaluka četiri, Bileća, Prijedor i Široki Brijeg pet, Grude, Mostar i Stolac šest, Trebinje sedam i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close