Vijesti

VRIJEME: Sljedeće sedmice pakleno ljeto

U Republici Srpskoj u narednim danima biće sunčano i vruće, dnevna temperatura vazduha svakodnevno će rasti, te se 12. jula očekuje 39 stepeni Celzijusovih, a osvježenje dolazi 14. jula, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dežurni meteorolog Milica Đorđević rekla je Srni da Republiku Srpsku danas očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme sa dnevnom temperaturom vazduha od 27 do 32 stepeni Celzijusa, dok će ponegdje na jugu biti i toplije.

Za sutra je najavljeno pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 27 do 33 stepena. Popodne se povremeno očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Prema prognozi meteorologa, u nedjelju, 10. jula, biće pretežno sunčano i toplo, a tokom popodneva je na jugozapadu i jugoistoku moguća rjeđa pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27 do 33 stepena, na jugu oko 34 stepena Celzijusova.

Dalji porast temperature očekuje se u ponedjeljak, 11. jula, kada će biti između 32 i 37 stepeni, a za utorak, 12. jula, biće vruće sa temperaturom vazduha od 33 do 39 stepeni Celzijusovih.

Uveče i u noći uoči srijede na sjeveru je moguće prolazno naoblačenje sa povremenim pljuskovima.

Veoma toplo biće i u srijedu, 13. jula, ali i nestabilnije vrijeme jer se popodne povremeno očekuju pljuskovi, a krajem dana u većini predjela moguće su i lokalne nepogode. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 stepeni na zapadu do 38 stepeni na jugoistoku.

U četvrtak, 14. jula, biće nestabilno, ali svježije vrijeme. Temperatura vazduha u Republici Srpskoj brzo će opadati tokom dana, kada će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom, a očekuje se i grad, obilnije padavine i jak olujni vjetar.

Izvor: agencije

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close