Servisne informacije

VREMENSKA PROGNOZA: Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

U Republici Srpskoj za vikend će biti sunčano vrijeme uz malu dnevnu oblačnost i lokalne pljuskove u subotu tokom noći, te temperaturom do 33 stepena Celzijusova.

Noćas će biti toplo, na sjeveru i jugu tropska noć sa temperaturom od 20 stepeni i iznad, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutru i tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz promenljivu dnevnu oblačnost.

Uveče i tokom noći postojaće uslovi za kratkotrajne pljuskove mjestimično na istoku i sjeveroistoku, dok će vjetar biti slab do umjeren, jugozapadni pa zapadni.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 22, na jugu i lokalno sjeveru do 25 stepeni, a najviša dnevna od 31 do 38, lokalno na sjeveru i do 40 stepeni Celzijusovih.

U petak, 25. juna u toku noći biće toplo, a na sjeveru i jugu očekuje se tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni i iznad. Ujutru i tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz promjenljivu dnevnu oblačnost.

Poslije podne i predveče će postojati uslovi za prolazne pljuskove, uglavnom u centralnim krajevima, na sjeveru i sjeveroistoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od 16 do 22, na jugu i lokalno sjeveru do 25 stepeni, a najviša dnevna temperatura vazduha od 31 do 36, na sjeveru do 38 stepeni Celzijusovih.

U subotu, 26. juna u toku noći biće ponegdje lokalnih pljuskova, dok će tokom jutra biti sunčano i malo svježije nego prethodnih dana.

Tokom dana biće sunčano, uz malu dnevnu oblačnost, sa malo nižom dnevnom temperaturom, dok će poslije podne biti uslova za pljuskove na istoku i centralnim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 19, na jugu do 23 stepena, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveru do 32 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 27. juna tokom jutra i dana biće sunčano uz malu dnevnu oblačnost, sa temperaturom malo nižom nego prethodnih dana.

Minimalna temperatura vazduha biće od 15 do 20, na jugu do 23, a najviša od 24 do 30, na jugu i sjeveru do 33 stepena Celzijusova.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close