Sport

Voriorsi poveli 2:0 u finalnoj seriji

Košarkaši Golden Stejta grabe ka odbrani NBA titule, jer su i u drugom meču velikog finala pobedili Klivlend Kavalirse, povevši tako sa 2-0 u seriji na četiri pobede. Konačnih 110:77 šokiralo je i same “ratnike”, i njihove rivale.

“Razbili su nas. Nismo ni u jednom jedinom segmentu košarkaške igre bili bolji od njih”, priznao je Lebron Džejms.

 Sa ova 33 poena razlike, Golden Stejt je prva dva meča finala dobio sa ukupno “+48”. A kako je igrao, ne nazire se mogućnost da Kavalirsi uzvrate udarac.

Ne, nije Stef Kari briljirao toliko da se rivalu zavrti u glavi. Nije ni Klej Tompson. Posle prvog meča, u kome su zajedno dali skromnih 20 poena u pobedi od 104:89, Kari je sada, usled problema sa prekršajima, stao na 18 poena. Tompson, posle “nevidljivog” nastupa u prvom poluvremenu, dogurao do 17.

Briljirala je timska odbrana najbolje napadačke ekipe u ligi. A kada spojite te dve stvari, dobija se jedino – dominacija.

Drejmond Grin je ubacio pet trojki i meč završio a 28 poena. Endrju Bogut je u prvih sedam minuta sa četiri (od ukupno pet svojih blokada) ukazao Kavalirsima na razliku u klasi. Kari i Tompson su samo začinili lekciju svojim potezima. Ali, svi u Golden Stejtu su bili iznenađeni. Pa i trener, Stiv Ker.

“Definitivno me je začudila ovolika razlika. Desi se to nekad u NBA, šutevi vas ponekad ‘slušaju’, a ponekad ne. Biće ovo drugačija priča u Klivlendu, svi to znamo”, rekao je Ker.

Minule noći Lebron zaustavljen na 19 poena, uz devet asistencija, osam skokova ali i čak sedam izgubljenih lopti. U toj noći, u kojoj je Kevin Lav “nestao” (pet poena za 21 minut), a Kajri Irving imao skoro dvostruko više promašaja nego pogodaka (5/14 za 10 poena), Golden Stejt je – slavio. Čim je okončan minut tišine zbog smrti legendarnog boksera Muhameda Alija, počeo je ratnički ples.

Stef Kari je poručio: “Na dve smo pobede od titule. Ipak, treba dve pobede i ostvariti. Bila bi zamka da pomislimo da smo završili posao, da imamo savršenu formulu za Klivlend i da oni nemaju nikakve šanse”.

Možda posao i nije završen. Ali, deluje da su “ratnici” baš tu formulu i pronašli. I, kao da su u nekoj video-igrici u kojoj razbijaju rivala, baš uživaju.

 

Izvor: blic (Darko Nikolić)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close