Organizacija starješina Vojske Republike Srpske u čestitki povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske, istakla je da Srpska i srpski narod mogu biti ponosni što BORS čuva tradiciju jedne, prije svega, herojske vojske i uspomenu na srpske heroje koji su patriotski odlučno branili svoj narod i otadžbinu.

– Vojska Republike Srpske je sačuvala srpski narod od prijetećeg nestanka, iako je u neravnopravnoj borbi imala nadmoćnijeg neprijatelja, uključujući i snage NATO-a – navodi se u čestitki predsjedniku BORS-a Radanu Ostojiću, kao i svim borcima Vojske Srpske.

Iz Organizacije starješina su istakli da su Vojska Republike Srpske i srpski narod stvorili Srpsku, donijeli slobodu srpskom narodu i da se danas Republika i ta sloboda moraju čuvati i braniti svim raspoloživim demokratskim sredstvima, u skladu sa ključnim principima Povelje UN, Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustava BiH i Republike Srpske.

– Životi naših saboraca vođeni čašću, hrabrošću i rodoljubljem, ugrađeni su u temelje Republike Srpske i zato niko nema pravo da se sa bilo kim pogađa o Republici Srpskoj i slobodi, bez koje za srpski narod na ovim prostorima nema života – dodaje se u čestitki.

BORS obilježava danas krsnu slavu – Mitrovdan, koja će biti proslavljena širom Srpske.

foto: ostavrs.org

Izvor: RTRS

Prethodni članakPrijave za bespovratna sredstva podnijelo više od 1.500 poljoprivrednika
Naredni članakDOBOJ: Vozio pod dejstvom droge