KulturaVijesti

Vojin Ćetković otvara 17.Teatar fest u Doboju

Ovogodišnji Teatar fest, na kojem će nastupiti pozorišni ansambli iz Bosne i Hercegovine i Srbije, počeće u nedjelju 29. maja i trajaće do 3.juna.

Festival, u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje otvoriće srbijanski glumac Vojin Ćetković , a potom će biti izvedena predstava „Noć bogova“ „Teatar Zvezdare“  iz Beograda.

Drugog takmičarskog dana, u ponedjeljak, 30. maja, publici će se predstaviti Narodno pozorište Tuzla predstavom “Budala na večeri”, a u utorak, 31. maja, glumci “Šabačkog pozorišta” izvešće predstavu “Kidaj iz moje kuhinje”.

Četvrtog takmičarskog dana, u srijedu, 1. juna, nastupiće Grad pozorište Gradiška sa predstavom “Kumovi”, a dan poslije glumci banjalučkog Narodnog pozorišta izvešće predstavu “Sinovi umiru prvi”.

Posljednjeg dana festivala, u petak, 3. juna, glumci Gradskog pozorišta “Jazavac” iz Banjaluke će u revijalnom programu izvesti predstavu “Celo telo tu me boli”.

teatar-festDirektor Centra za kulturu i obrazovanje Novak Radojčić,  rekao je da se radi o respektabilnim predstavama, različitih žanrova.

Predstave će pratiti stručni žiri Vlado Kerošević, Jovanka Stojčinović Nikolić i Gordana Vasić. Cijena pojedinačne karte za predstave u takmičarskom dijelu je 7 KM, dok je set karata 35 KM.  I, ove godine uslijediće nagrade za najbolju predstavu, najbolju mušku i žensku ulogu, te nagrada publike za najbolju predstavu.

Prateći program ovogodišnjeg Teatra je izložba djela iz fundusa Likovne galerije “96” iz Prijedora.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close